Translate

Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 ianuarie 2013

Pui umplut ţărăneşte cu garnitura de mere in sos caramel

Pui umplut ţărăneşte cu garnitura de mere in sos caramel - Culinar.ro:


Pui umplut ţărăneşte cu garnitura de mere in sos caramel
Complexitate Ridicată
  • Ingrediente

    -un pui mare de 2 kg -700 grame ficatei de pasare, -4 bucati ceapa mare -2 oua -marar, patrunjel -piper, cimbru, sare, boia de ardei dulce -ulei. -o ceasca de cafea de malai grisat -10 mere mari -2 gutui -200 grame zahar -o lingura faina de grau -o ceasca mare de vin alb -o jumatate de lamaie
  • Mod de preparare

    Puiul este gatit dupa reteta bunicii mele de pe mama-Sevastiţa femeie de la tara, din strabuni razesi de neamul Florestenilor din Liteni. Bunica nu punea nici gris, nici orez in pui, ci mamaliga facuta din faina de porumb.De aceea i-am spus pui umplut taraneste.Bunica facea puiul in rola intr-un chiup de lut si pe de laturi punea la copt si o rola de mere domnesti care le aseza la masa cu puiul ei umplut alaturi de o mamaliga aburinda .
    Mod de preparare

    Pentru pui umplut ţărăneşte cu garnitura de mere in sos caramel carnea se spala si se unge bine si pe interior si pe afara cu piper, cimbru, boia de ardei, sare.Se lasa sa stea asa macar 30 minute.
    Ficateii ii prajim usor in ulei fara sa ii saram.Ii lasam la racorit.In uleiul in care am fript ficateii punem la topit cu putin apa si sare ceapa.Din malai facem o mamaliguta moale.
    Ceapa topita si scursa impreuna cu verdeata o dam prin masina de carne sau la robot.Compozitia obtinuta o amestecam cu mamaliga, ouale, condimente si verdeata.Cu aceasta umplem puiul atat la gusa cat si inauntru. Coasem bine cu ata puiul si il dam la cuptor la foc iute, pus ori in vas roman, ori in tava de friptura si acoperit cu folie de aluminiu ca un tort.Puiul trebuie sa stea la cuptor o ora si jumatate, pana se termina de prajit.Nu se controleaza, nu se inteapa ca sa nu scoatem sucul din carne.
    Merele le taiem in patru si le curatam de coaja si casuta samburilor.Intr-o tigaie le rumenim usor la foc iute in putin ulei.Ardem 200 grame de zahar pe care-l stingem cu apa in care am dizolvat lingura de faina.In acest amestec punem merele rumenite si lasam sa fiarba, fara sa mestecam, doar scuturand cratita.Merele trebuie sa ramana intregi.Cand s-au patruns merle, adaugam lamaia si vinul,putina sare si lasam la fiert si scazut.Cand consideram ca e destul de legat sosul inchidem focul.
    Puiul umplut taraneste se serveste atat din carnea fripta cat si din compozitia interioara cu merele si sosul lor alaturi.Merg gogosarii la otet sau harbuzul murat alaturi de un vin de la tara acrisor.
  • Mod de servire

    Pui umplut ţărăneşte cu garnitura de mere in sos caramel se serveste la temperatura camerii sa poata fi portionat frumos.

Online shopping

242683_ Shop Steve's Blinds and Wallpaper - 25% to 85% off Retail.

Recipes

Churros 598041_250x250_Kids_Footwear_Jan_2013 598041_250x250_Denim_Jan_2013 Online Only - 30% Off New Arrivals. Enter Code JANUARYCA at Checkout! Churros 261270_Face mask 468x60 - Freeshipping 598041_250x250_2_Denim_Jan_2013 598041_336x280_Denim_Jan_2013

MusicFM

Radio ProFM

Michael Jackson ProFM Slagar Romania, Gen Dance FM 89.5 Music FM Bon Jovi Country new Alternative Black Classic Gold Reggae `80s `90s Love Sofa Rock Rhythm&Blues Latino Jazz Oldies ChillOut HOT 100% RO HOUSE Classic Rock Kids Hip Hop Gold Summer Ibiza
reclama