Translate

Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 mai 2012

AC/DC - Biografie & Videoclipuri

















AC/DC AC/DC a devenit una dintre cele mai influente trupe rock ale anilor '70. In felul ei aceasta a fost o reactie la arta rock-ului pompos de la inceputul anilor '70. Bazele AC/DC au fost puse in anul 1973 in Australia de catre Malcom Young dupa ce formatia sa, The Velvet Underground s-a destramat.


Impreuna cu fratele sau Anguschitarist principal, formatiaa semnat, pentru inceput niste contracte in Sidney. Angus avea doar 15 ani la acea vreme, iar la sugestia sorei sale s-a hotarat sa poarte uniforma scolara si pe scena. Ulterior uniforma avea sa devina simbolul formatiei.
Pe cand se aflau inca in Sydney, formatia, in forma sa originala, a produs un single "Can I Sit Next to You " alaturi de fostii membrii ai formatiei Ex-EasybeatsHarry Vanda siGeorge Young.
 La un an acestia s-au mutat la Melbourne, unde tobosarul Phil Rudd (fost tobosar al trupei Coloured Balls) si basistul Mark Evans s-au alaturat formatiei. Soferul formatiei, Bon Scott, a devenit vocalistul principal, Dave Evansrefuzand sa mai urce pe scena.


Anterior Scott fusese vocalist al formatiilor austriece Fraternity si Valenines. Si mai important, acesta ajutase la cladirea imaginii violente lui , avand la activ cateva incalcari minore ale legii si fiind respins de armata austriaca pe motiv ca era "neadaptat social". AC/DC era si ea o formartie neadaptata social, de-a lungul carierei lor membrii acesteia adoptand o imagine violenta si cruda.
 Grupul a lansat in Austria (1974 si 1975 ) doua albume - High Voltage si TNT - material care a fost folosit in anul 1976 la lansarea albumului High Voltage in Statele Unite si in Marea Britanie. A urmat albumul Dirty Deeds Done Dirt Cheap, lansat chiar la finele aceluiasi an. Evans a parasit formatia la inceputul anului 1977 iar Cliff Williams i-a luat locul. In toamna anului 1977 AC/DC a lansat "Let There Be Rock", album ce a fost un adevarat succes inAmerica.


Albumul "Powerage", lansat in primavara anului 1978, a facut ca audienta AC/DC sa creasca si mai mult, totul datorita showurilor lor dinamice. Albumul "Highway to hell" a fost unul dintre cele mai bine vandute albume aleformatiei, ajungand pe locul 17 in America si pe locul 8 in Marea Britanie, fiind primul album al formatiei vandut intr-un milion de exemplare.
 AC/DC a inceput sa aibe reale probleme in momentul in care Bon Scott a decedat pe data de 20 februarie 1980. Raportul oficial al medicului legist arata cauza stupida a mortii sale: "decedat in urma unei come alcoolice". In luna martie a aceluiasi an formatia l-a inlocuit pe Scott cu Brian Jonson inregistrand albumul "Back in Black", album ce s-a dovedit a fi cel mai bun album al formatiei, fiind vandut in peste zece milioane de copii numai in Statele Unite.In urmatorii zece ani formatia a devenit una dintre cele mai mari din lume fiind, alaturi de For Those About To Rock We Salute You, pe primul loc in toate topurile din Statele Unite. In 1982, Rudd a parasit formatia fiind inlocuit de Simon Wight.
 Dupa 1983 succesul formatiei a inceput sa scada , fiind readus de albumul "The Razor's Edge" si implicit de single-ul "Thunderstruck". IN anii 90 acestia au primit cele mai favorabile critici din cariera, albumurile lor "Ballbreaker" si "Stiff Upper Lip " (2000) fiind reale succese.
Fratii Malcolm si Agnus Young provin dintr-o familie de emigranti scotieni stabilita in Sydney (Australia) la inceputul anilor `60. Parintii, William si Margaret, au plecat impreuna cu trei (George, Malcolm si Angus) dintre cei patru copii, fiul cel mai mare – Alex, ramanand in Scotia. Aici el va infiinta mai tarziu formatia Grapefruit.
Familia s-a stabilit in suburbia Burwood. Trupa `Easybeats` infiintata de George a inregistrat mai multe hit-uri in perioada 1965-1968, cunoscand si un oarecare succes international, lucru ce va usura accesul fratilor mai mici in lumea muzicala.
Malcolm va invata sa cante la chitara in timpul liceului. In perioada 1972-1973, tanarul va canta in trupa `The Velvet Underground` , iar fratele sau Angus in `Kentuckee`. In ’73 cei doi au fondat AC/DC, restul fiind legenda.
Desi Angus s-a facut mai mult remarcat in cadrul AC/DC, Malcolm a fost descris ca fiind `afaceristul` grupului – cel care hotara datele turneelor, intalnirile cu media, inregistrarea unui nou album etc.
Angus Young avea rolul de chitarist principal, desi aceasta functie a fost preluata de catre Malcolm in cazul unor piese celebre precum `Soul Stripper`, `Show Business`, `You Ain't Got A Hold On Me` sau `Can I Sit Next To You Girl`.
Bon Scott s-a nascut in Kirriemuir, Scotia in luna iulie a anului 1946 ca fiu al lui Charles si Isabelle Scott. Ca si familia Young, Scott emigreaza in Australia in jurul anului 1952.
Dupa stabilirea in Fremantle, Bon invata sa cante la toba. La varsta de 15 ani renunta la scoala, fiind inclus mai tarziu in cadrul programelor de corectie juvenila.
Va fi dat afara si din armata pentru motive de neadaptare sociala. Prima trupa din care va face parte se numea `The Spektors`. Au urmat `The Valentines`si `Fraternity`. In 1974 devine solistul trupei AC/DC.
Personalitatea sa charismatica l-a facut unul dintre cei mai indragiti frontman-i australieni. Imaginea sa a devenit reprezentativa pentru genul rock.
Problemele sale cu alcoolul au devenit din ce in ce mai mari, artistul gasindu-si sfarsitul datorita acestei dependente, la varsta de 33 de ani (19 febr. 1980).
   
Phillip Hugh Norman Rudd (nascut  Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis in data de 19 mai 1954 in Melbourne, Australia) a facut parte din AC/DC in perioada 1975 - 1983. Dupa o pauza de aproape 10 ani (1994) s-a realaturat vechilor colegii, fiind membru AC/DC pana in prezent.
         Tag-uri:      Bon Scott ,    AC/DC ,  Phillip Hugh Norman Rudd  ,   Fratii Malcolm si Agnus Young ,  Phil Rudd ,  Highway to hell ,   Thunderstruck ,                                               

Online shopping

242683_ Shop Steve's Blinds and Wallpaper - 25% to 85% off Retail.

Recipes

Churros 598041_250x250_Kids_Footwear_Jan_2013 598041_250x250_Denim_Jan_2013 Online Only - 30% Off New Arrivals. Enter Code JANUARYCA at Checkout! Churros 261270_Face mask 468x60 - Freeshipping 598041_250x250_2_Denim_Jan_2013 598041_336x280_Denim_Jan_2013

MusicFM

Radio ProFM

Michael Jackson ProFM Slagar Romania, Gen Dance FM 89.5 Music FM Bon Jovi Country new Alternative Black Classic Gold Reggae `80s `90s Love Sofa Rock Rhythm&Blues Latino Jazz Oldies ChillOut HOT 100% RO HOUSE Classic Rock Kids Hip Hop Gold Summer Ibiza
reclama